Komplex tehetségtámogatás stratégiája

A Baptista Tehetségsegítő Tanács küldetésének tekinti, hogy a baptista nevelési-oktatási intézményekben a talentumokról szóló példázat üzenete szerint minden gyermekben, tanulóban megfoganjon, hogy az élet egy megbízatás, és Isten tudomásunkra hozza, hogy mit bízott ránk. Minden megbízatás felelősséggel jár, s ha nem fektetjük be a ránk bízottakat, akkor elveszítjük azokat; amit viszont befektetünk, az kamatozik. (Máté 25:14-29)

A Baptista Tehetségsegítő Tanács célja, hogy a baptista intézmények magas színvonalú tehetséggondozó tevékenységében egyaránt érvényre jussanak az egységes szakmai szempontok és az intézmény célcsoportjának speciális igényei, szükségletei. A Baptista Tehetségsegítő Tanács elkötelezetten segíti, hogy minden baptista intézményben az adott korcsoportnak megfelelő tehetséggondozó munka szakmai feltételei biztosítottak legyenek.

A 2017/2018. tanévben minden intézményben bevezetésre kerül a Komplex tehetségtámogatás stratégiája, mely a tehetséggondozó munka szakmai alapelveit, kereteit határozza meg. A Stratégia része az intézményi folyamatszabályozás rendszere is, mely a Tehetségpont regisztráció és akkreditáció feltételei alapján Basic, Pro, Pro+ szinteket határoz meg. Ennek megvalósításához a Baptista Tehetségsegítő Tanács a belső információs portálon dokumentummintákat, segédanyagokat bocsát az intézmények rendelkezésére, a Tehetség Szaktanácsadói hálózata által auditálással segíti a tehetségkoordinátorok és tehetséggondozó pedagógusok munkáját.

A Stratégia felülvizsgálatára 2018. márciusában kerül sor.