Tehetségnap Kisújszálláson

A Baptista Tehetségsegítő Tanács és a Baptista Szeretetszolgálat Kisújszállási Óvodája együttműködésében 2018. április 19-én megrendezésre került az óvodai szakmai fórumunk.

Meghívásunkra Seregélyes, Budapest, Ibrány, Nyírbogdány, Kótaj, Tiszaroff baptista fenntartású  óvodáiból érkeztek óvodapedagógusok, valamint Karcagról, a Madarász Imre Egyesített Óvoda óvodáiból is. Közel 60 fős rendezvényünknek a kisújszállási Vigadó adott méltó helyszínt. A szakmai nap kezdetén a Sásastó Úti Óvodában működő  Höcögők” tehetségműhely bemutatkozását láthattuk. Műsorukban népi mondókákkal, gyermekjátékokkal  mutatták be a műhely működését.

A tehetségnap előadója  Szabó Győzőné pszichológus volt, akinek „Komplex személyiségfejlesztés, az akarati tényezők szerepe a tehetségígéretek beválásában” című előadása hangzott el. Ebben több megerősítést kaptunk az óvodai tehetségfejlesztő munkánkhoz. Szabó Győzőnével sok éves szakmai együttműködést tudhatunk magunk mögött: előadások, továbbképzések. Nagyon örülünk, hogy a tehetségpontunk munkáját is támogatja.

A szünetben közelről megtekinthették vendégeink az „Ügyes kezek kuckója” tehetségműhelyben készült  gyermekmunkák kiállítását is. A szünet után prezentációval bemutatkoztak jelenleg működő  Tehetségműhelyeink :

„Ügyeskedő” / Mári Jánosné óvodapedagógus

„Kisfürkész” / Molnár Andrea óvodapedagógus

„Ügyes kezek kuckója” /Szabó Katinka óvodapedagógus

A műhelyfoglalkozásokon a TehetségDetekt óvodára illeszkedő kidolgozását kezdtük meg öt területen:  Logikai-matematikai ;Testi-kinesztetikus/Mozgás; Nyelvi ;Térbeli -vizuális; Zenei tehetségterületen, a Nagy Jenőné által írt könyv segítségével. A Tehetségnap végén Oros Róza, a Baptista Tehetségsegítő Tanács vezetője összegző szavaival zárult a rendezvény. A programunkat megtisztelte Szász Veronika, a Dunáninneni Területi  Oktatási Igazgatóság, oktatási igazgatója is.

Bízunk abban, sor kerül e munka folytatására. Szeretettel várjuk kollégáinkat a következő tanévben is Tehetségnapunkra.

Ponyokainé Rab Judit, intézményvezető

A program a Baptista Tehetségsegítő Tanács által elnyert NTP-HTTSZ-17-004 pályázati támogatás által valósult meg: